Spotify – en svensk framgångssaga

ballonger sverige

Detta svenska multinationella företag startades 2006 och har haft stor framgång med sitt nyskapande koncept på musikmarknaden. De har avtal med flera större skivbolag och kan erbjuda ett mycket brett utbud av musik. Företaget verkar idag över hela världen och har många miljoner användare. De har också vunnit pris som bästa underhållningsstartup.

Gör laglydiga lyssnare av pirater

Tanken och grunden med företaget är att fånga upp de som piratkopierar sin musik olagligt och göra dem till lagliga lyssnare av artisters musik. Det gör man genom att erbjuda en stor musikkatalog till sina medlemmar som de kan lyssna på när och var de vill. Musiken strömmas men det går också att göra spellistor tillgängliga offline vilket gör det möjligt att lyssna via mobilen utan att behöva betala datakostnader.

Spotify har också ett stort utbud av spellistor och en funktion för rekommendationer baserade på den musik man lyssnar på. Det gör det lätt för användaren att upptäcka ny musik. Nyligen har också en lansering av en ny, kul funktion påbörjats – Spotify Rewind. Den ger dig en idé om vad du skulle lyssnat på om du fötts i ett annat årtionde och du kan alltså ny gammal musik.

Medlemskap

Det är möjligt att gå med som gratis medlem. Då kommer du dock att behöva lyssna på reklam mellan låtarna och det finns begränsningar för vad du kan lyssna på och hur mycket. Som Premium-medlem får du tillgång till hela katalogen och kan dessutom lyssna offline. Dessutom är ljudkvaliteten bättre.

Utöver det finns två enkla varianter att bli medlem på och vi börjar med den enklaste nämligen Facebook-anmälan. Det enda som behövs göras är att gå in på Spotifys webbsida och göra en anmälan med sitt Facebook-konto. Nödvändiga uppgifter hämtas och du är redo att börja din Spotify-upplevelse.

Den andra varianten som finns är då du går in på Spotifys webbsida och gör en anmälan med hjälp av din e-post. Du väljer sedan om du vill bli premium-medlem eller gratis medlem.

Att använda programmet är enkelt. Det man börjar med är naturligtvis att söka upp sin musik och skapa egna spellistor. Du kan också se vad dina vänner lyssnar på om du ansluter ditt Facebook-konto till Spotify.