Kör för alla! – Caroline af Ugglas

växsjö

De flesta som går på konsert gör det för att lyssna och njuta av musiken. Men det finns vissa undantag. Den kända svenska artisten Caroline af Ugglas har under flera år anordnat ett koncept där konsertdeltagarna inte bara lyssnar utan även är med och sjunger. En av de större konserterna kommer att hållas 17:e april i Växjö konserthus.

Caroline af Ugglas är en av upphovsmännen bakom det mycket populära TV-programmet ”Körslaget” och det är med ett liknande koncept som hon bjudit på uppskattad körsång under lång tid innan körslaget lanserades. Alla är välkomna och det viktiga är bara att man tycker om att sjunga.

Konceptet består i att Caroline kommer upp på scenen tillsammans med en gitarrist och en person bakom pianot. Allt börjar med att hon själv tar ton och framför några låtar på egen hand. Detta för att sakta men säkert föra in fokus mot körsången. Snart går det över till att publiken får vara med i körsången. Alla skapar tillsammans en trevlig och positiv kör som får låttexterna presenterade via en storbildsskärm.
Detta är en ”konsert” som bjuder på skratt, sång och glädje. Här får man både lyssna, lära, njuta och sjunga. En kombination som uppenbarligen visat sig vara mycket uppskattad.