Karlslundsfestivalen 2015

bollnäsKarlslundsfestivalen är en musikfestival som anordnas i Bollnäs 31 juli – 1augusti. Musikmässigt har arrangörerna valt att presentera ett brett utbud vilket därmed kan locka människor med olika musiksmak och i olika åldrar. Åldersgränsen är satt till 4 år vilket visar att det även kommer bjudas på ”familjevänlig” musik. Däremot måste de som är under 12 år ha med målsman för att komma in på området.

Några av de mer kända band som kommer att uppträda på årets festival är Strebes, De lyckliga kompisarna, Hurula och Martin Rubashov.

Med extra fokus på miljön

En sak som tidigt sattes i fokus hos arrangörerna var ett tydligt miljötänk. De som en gång varit på en musikfestival vet att det inte är ovanligt med mängder av sopor, massor av engångsbägare och att allt slängs i samma stora svarta sopsäck. På Karlslundsfestivalen är det annorlunda. Här finns källsortering, glas som kan användas ett flertal gånger (stålglas) och aktiveter som inte ska påverka miljön nämnvärt. Dessutom erbjuder de närproducerad och ekologisk mat. Dessutom ett bra alternativ för de som vill äta vegetarisk mat. Till och med gällande biljetten har de tänkt till. Den som köper en biljett får den skickad till sin telefon. När man sedan kommer till entrén visas telefonen upp. Fördelen med att köpa i förväg är inte bara miljömässigt utan även att man då även får ett lägre pris.

Var?

Festivalområdet är på Karlslundsbadet vilket gör det enkelt att ta sig hit för de som kommer med buss eller tåg. Badet ligger ca 600m från tågstationen och 500 meter från Bollnäs centrum.
För boende finns hotell inne i staden samt en camping ca 1,3 km från festivalområdet.