Bråvalla Festival

Bråvalla Festival hålls varje år i juni sedan 2013 och är idag Sveriges största festival. Festivalen hålls på Bråvalla flygplats, vid utkanten av Norrköping. Festivalen arrangeras av FKP Scorpio som är en av Europas tyngsta arrangörer och som även ligger bakom bland annat Hultsfredsfestivalen.

Störst i Sverige

Vid första festivaltillfället 2013 hade Bråvalla Festival så många besökare som 50 000 och blev därmed Sveriges genom tidernas mest besökta festival. Året därpå slog Bråvalla Festival sitt eget rekord med hela 56 000 besökare. Festivalen är en folkfest som pågår i tre dagar. På scenerna kan man se artister från flera olika genrer.

Bråvalla Festival idag

I år hålls Bråvalla Festival mellan 25-27 juni. Bland årets artister hittar man bland annat Kent, Calvin Harris, Muse, Robbie Williams, In Flames m.m. Man arbetar aktivt för att göra festivalen till en så säker och trygg plats som möjligt. I år kommer det finns 100 nattarbetare som övervakar festivalens områden för att förebygga våld. Åldersgränsen på festivalområdet, där banden spelar, är 13 år. Rekommenderad åldersgräns på campingen är 16 år.

Något väldigt finurligt är att festivalarmbandet har ett chip som det går att ladda pengar på. När man kommer till festivalen byter man in sin biljett mot ett armband med chip som fungerar som entré och elektronisk plånbok. Man kan i förväg ladda pengar på sitt armband genom att göra en profil online. Plånboken behöver alltså inte följa med till festivalen!